Nu ska jag skriva om .....

Till Ellan

Nu ska jag försöka skriva om mamma till dej få se hur det går :)

Ordet : Mamma

Kan vara lite klurrigt. Men för mej är det en person som tar väl hand om sina barn Och hon är rädd om dom För mej är inte mamma något bra för jag bråka mest med min mamma Men jag sa alltid själv att jag inte skulle bli en sådan mamma som min mamma var Jag sa alltid att ska skulle vara tvärt om Jag har försökt vara tvärtom :) Jag tror jag klartat det bra Det verkar som det fråga min äldsta son om vad han tycket om sin mamma Han sa att hans mamma vara snäll och omtänksam Det hoppas jag är att ha lyckats

Nu Ellan ska jag skriva om Marschdisciplin

Så här står det i boken

För att marsch ska gå snabbt, smidigt och med minsta möjliga förlust krävs marschdisciplin. Det gäller att vara och en i förbandet.


* är väl insatt i sin specifika uppgift
* håller sin plats och undviker hopklumpning
* är uppmärksam på tecken och vidarebefordrar dem omedelbart - försäkra dig om att bakomvarande uppfattat ditt tecken 
* följa tafikposts anvisningar
* vid halt lämna spårtet (stig, väg, ect) och hålla uppsikt i angiven riktning. Vid minfara kan chef besluta om att stanna kvar på hårdgjord yta (väg, stig) 
* vet var chefen är                      
 


Jo nu ska du Ellan få det nya ordet.

Det är Upplevelse

Hoppas du tycker det är lättare Det ordet e taget ur boken Kunskap och jakt Vägen till jägarexamen


Jo i dag har jag färga mitt hår med  Tycker det blev bra :) om jag får säga det själv och nu har jag gjort det :) Färga det i mahognbrun Kort kommer sen :)

I dag måndag den 19/5 08

Idag har jag börja det nya på AF som heter Jobben det är i ställe för det som kom på -99 eller -00 som hette då aktivitetsgrantin som dom som vara utstämplade fick börja på. Jag var en av dom fösta i Överkalix som fick börja där på -99 eller -00. Och nu är jag i jobben ingen. Dom säger att dom inte ska vara lika. Men det får man se med tiden :) Har väl inte så höga förhoppningar om det men men det kan ju ha ändra på sig Det får ju tiden utvissa. Jag hoppas ju att jag ska få ett jobb inom det jag har utbilda mej till. Nu kanske ni undrar vad det är, jo jag har gått en KY-utbildning inom transport och logistik. Jag hade hoppats på att få jobba inom det. Men vi får se hur det blir man kanske måste flytta för att få ett jobb inom det eller så får man gå en annan ny utblidning som man får jobb efter. Jag trivs att jobba med det. Innan jag gick utblidningen hade jag ett jobb på Ökx LBC. Där trivdes jag. Jag gjorde en hel del där. Nä nu ska jag sluta skriver snart igen. Och jag kommer att återkomma om detta med jobben :)

Till Ellan.

Hej Ellan

Nu kommer denna veckas ord Ordet är tagaen hur en bok som heter SoldF (Soldaten i fält).
Vet inte hur mycket du kan om det :) Men denna veckas ord är Marschdisciplin. Hopppas det inte blir för svårt
Jag ska skjuta AK4