Börjat göra lite julsaker

Jag har börjat göra lite julsaker Det skulle bli  julbock i granris En av dom är klara men det blev en julren så nu är det bara att hoppas tomten tycker om dom :)
 
Trästomme på dom
 
 
 
En av dom är klara så här såg den ut
 
 

Min resa som jag gör

 
Nu till min resa jag håller på att göra med min vikt Har ätit efter den matsedel som jag skrivit upp här har också gjort denna veckas matsedel klar den gjorde jag ju förra veckan Lova ju förra veckan att jag skulle sätta in några recept på maten men om jag ska säga sanningen så har jag inte hunnit med Tycker tiden går alldeles för fort, vet inte hur jag ska få den att räcka till :)
 
Måste nog fundera över det som Nalle Puh
 
 
Har inte hunnit med att promenera heller måste ta mig i kragen och börja med det igen Vet inte hur ja gska komma igång igen heller som i våras Det kändes så bra när jag promenera i både kropp och själ Får ta mig i kragen och säga nu Du har tid att lägga en 30 min på det om dagen för att må bättre måste försöka se till att göra det
 
Nu kommer receptet på dagens middag
 
Höstgryta med kålrot och morötter
 

8 portioner

1 kilo högrev
1 kålrot
3 morötter
2 paprikor i olika färger
250 gram kastanje champinjoner
2 paket bacon
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 dl rött vin
3 dl vispgrädde
5 msk touch of taste oxfond med vin
(1 msk kinesisk soja)
1 dl färsk timjan
salt, peppar
smör och rapsolja att steka i

Fräs bacon, finhackad lök + vitlök med bacon, skivade champinjoner och paprika. Lägg upp på fat.
Skär köttet i 3-4 cm och bryn i smör och olja i samma panna. Stek i omgångar så köttet inte kokar.
Skala morötter och kålrot och skär i i stavar/bitar.
Lägg över köttet i gryta med vatten, vin och fond. Låt allt koka i ca 30 minuter. Lägg sedan ner rotfrukterna och låt koka ytterligare 30 minuter. Rör ner grädde och finhackad timjan och grönsaks/baconfräset. Låt allt koka ihop under 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer fond.
Jag häller alltid ner en skvätt kinesisk soja också.
Servera med valfritt tillbehör. Garnera gärna med en kvist timjan!

 

Detta recept har jag hitta på sidan

http://56kilo.se/mustig-rotfruktsgryta-maffig-amarone/

samt i hennes bok

Lev gott med LCHF och periodisk fasta