Lövbiffgratäng i ädelostsås 4 port

400 g lövbiff
2 msk kalvfond
1 vitlöksklyfta
1 purjolök
100 g champinjoner i fyra delar
1 röd paprika
1 msk smör
 salt
 
Sås
3 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
150 g ädleost
1 tsk timjan
1 tsk soja
1 krm svart peppar nymald
 
Sätt ugnen på 225 grader
Strimla lövbiffen och lägg i en skål med kalvfond, salt och riven vitlök
Låt marinera i 15 min
Strimla purjolöken och skriva champinjonerna
Kärna ur och skär ner paprikan
Fräs purjolöken, svampen och paprikan i en stekpanna med smör
Lägg hälften i en smord ungssäker form
Fördela köttet och marinaden ovanpå
Koka upp grädde, creme fraiche och ädelost
Krydda med timjan, soja, salt och svart peppar
Häll såsen över köttet och fördela resten av grönsakerna ovanpå
Tillagas i mitten av ugnen ca 15 min
Serveras med smör stekt vitkål
 
Detta recept är hämtat ur boken
Vikminskning med LCHF så lyckas du
Av Åse Falkman Fredrikson
Boken finns att köpa på denna sida
http://shop.56kilo.se/