Ugnsstekt fläskfile med champinjonsås 4 port

 
800 g fläskfile
200 g färska champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
4 dl grädde
2 msk kalvfond
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader
 
Putsa filen och stek den i smör så den får lite färg, salt och peppra
Lägg över i ugnsform
Stek den i ugnen med en termometer till en innetemperatur på 70 grader eller 25-30 min
Låt vila en stund under folie
Fin hacka vitlök och gul lök
Skiva svampen
Lägg i yttligare en smör klick i stekpannan som användes till fläskfilen
Fräs löken, vitlök och svampen till dom har mjukna och fått färg
Häll i grädden, vatten och krydda med fond, salt och peppar och låt sjuda i ca 5 min
Skiva filen och lägg upp på tallrikar, servera med såsen och rättikagratäng
Rättikagratängen hittar du här
http://tufftjejluktardiesel.blogg.se/2016/august/rattikagratang-4-6-port.html
 
Detta recept är hämtat ur boken
Vikminskning med LCHF så lyckas du
Av Åse Falkman Fredrikson
Boken finns att köpa på denna sida