Dagens midddag

Middagen  som lagades idag. Lyckades bra för den var super god och lchf vänlig.
Vad ska man kalla den för. Vi kallar den
 
Skav i muurikka
 
Recept
400 g Kött som är skavt (jag hade älgkött)
1/2 dl marinad (nu hade jag santa marias marinad tor det var chili)
1 påse thia wok grönsaker
1/2 blomkåls huvud
Smör och raps olja
1 tsk sambal oelek
 
Fräs köttet först i muurikkan. När köttet fräst en stund häll på blomkålen och sambal oelek efter det har fräst ett tag så häll på wok grönsakerna.
 
Vi satte muurikkan på grillen ute på gården men det går också att göra det över öppen eld men kom ihåg att över eld, så får ni inte ha så mycket eld. Det är så att det tar lite tid för blomkålen att bli klar.
 
 
 
 
 

Har inte skrivit på länge

Har inte skrivit här på länge. Har inget att skylla på vet inte bara varför jag inte har gjort det. Men jag har känt mig mycket trött sista tiden. Det har blivit mycket att vara ute i skog och mark, grilla och åka lite skoter. Har försökt promenera men det har inte blivit heller alla dagar.
 
Jag har inte sytt heller men jag har iallafall gjort två klänningar klara som jag har börja på. Har lite att sy till sommaren så jag måste sätta igång med det med. Sätter ut det jag sytt senare.
 
Påsken har varit den har bjudit på dåligt väder och bra väder. Sista dagen på påsken var det klar blå himmel med en stor sol. Vi var ute och grilla i Buolvek.
 
 
Jag har gjort några promenader under påsken med. Jag har ju sagt att jag ska promenera till Raatukkavaara skylten 3 gånger innan valborg. Har gjort det en gång så jag har 2 gånger kvar. Bilden är lite dålig men det syns att jag är där iallafall.
 
 
Längden på denna promenaden blev detta.
 
 
Denna gjorde jag med en kompis så nu när jag gör dom andra ensam får vi se om det går fortare. Det brukar göra det när man går ensam. Det kommer att bli en promenad idag.