Vad tiden går fort

Jag tycker tiden springer i väg. Det är som man inte hinner med. Men det beror nog på att man haft mycket att göra. Jag har sytt kaffepåsar i renskinn. Jag blev super nöjd med dom.
 
Så här ser dom ut
 
 
Och den här är hel svart
 
 
Nu är det bara att göra armband har 4 st att göra. 
 
Jag har också fått några fina kort på mitt barnbarn. Tänkte göra 1 förstoring av 2 kort men vet inte vilka jag ska ta. Undra om jag kan få lite förslag i komentarer.
 
Inez i kåkstan
 
 
 
 
 
 
 
Jag tycker hon är söt på alla kort :)
 
Nog med detta. Jag har ju varit ute och plocka lite hjortron. Eller lite ska jag inte säga det blev 22 kg allt som allt. Har koka lite sylt till oss, gett bort sylt, koka till barnen och sålt några kg med. Nu ska jag ut och plocka lite blåbär bara det slutar att regna. Men nu ska det regna i flera dagar, så det får bli när det har sluta. Ska plocka lingon med men det blir först i sep för jag ska koka lingodricka på dom. Har fråga en kompis om jag får plocka svarta vinbär hos han med till saft. Då har man en hel del i frysen. Inte sant.
 
Till helgen har vi Ponsit dagen och Rocka Billy i Hakkas. Det blir en stressig helg med mycket att göra, men kul med. Först på lördag på dagen ska vi ha 5 kamp, sen årsmöte och fest i Ponsit sen senare på kvällen blir det Rocka Billy. Kommer med uppdateringar om 5 kampen och Rocka Billy senare.
 
Jo nästa vecka kommer lite nya recept jag har hitta. Både vanliga och LCHF. Men jag vet inte vilken dag ännu dom kommer ut. Men ska försöka skriva dom i början på veckan.
 
 
 

Det är söndag igen

Det är söndag igen och veckorna bara flyger i väg. Börja tänka det är 4 månader kvar till midvintersolståndet, då börjar det ljusna igen. Och julen står för dörren. Men nu till denna vecka. Om vi börjar med idag så har det regna. Jag har varit inne har börja sy på kaffepåsar igen. Hållit på med en gammal symaskin. En husqvarna CB som dom tagit bort trampen på och satt dit elektricitet. Men det är något fel i den undertråden kommer inte upp eller om jag säger så här övertråden tar inte om undertråden. Men den är fin iallafall.
 
Husqvarna CB
 
 
här ser den ut med från olika håll
 
 
Den kan bara sy raksömn fram och bak
 
 
Men jag får nog lägga den åt sidan ett tag och fundera lite på hur jag ska kunna få den att fungera. Har en Singer med trampmaskin ska köpa rem till den ska den fungera. 
 
Singer
 
 
Jag ska ha den till att sy i skinn med den 
 
Nu nog med symaskiner. Annars denna vecka har jag varit och kolla när kompisen hållit på att fixa ordning för sin badtunna eller kannibalgryta. Som de skulle badas i på tordag Här kommer lite bilder från det äventyret med att hämta vatten mm
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen har vi satt upp alla räcken på bron vi hållit på att bygga det finns lite till att göra på den. men det blir gjort lite i taget.
 
 
Jag har hunnit klippa mig med. Det blev kort denna gång. Men bilden är inte så bra. är dålig på att ta sefie. Funderar nu på om jag ska färga det eller inte. Om det blir färg blir det mörk mahogny. 
 
 
Detta har hänt i veckan.

Nu har en vecka till gått

Denna vecka har jag varit mycket i skogen för att plocka hjortron.Jag har varit 2 gånger med kompisen Marie och 4 gånger med svärfar och sist men inte minst med vännen Ampa. Dom hjortron jag plocka med Ampa fick hon så hinken på 5 l blev full, var borta ca 45 min. För från dom andra gånger har jag lyckas få ihop 20 kg hjortron. Inte illa för en nybörjare :). Men det finns mycket av dom så man behöver inte leta.
 
 
Men det har varit skönt att vara i skogen. Det har inte varit så mycket mygg heller. Sen har jag hunnit koka sylt på lite hjortron med. Så jag ahr bjudit på våfflor och sylt
 
 
Måste också sätta ut bilden på mig och Ampa och hjortronhinken
 
 
Så på ett sett har denna vecka också varit tung. Jag har varit trött varje dag, trött känner jag mig nu med. Det kommer att ta några dagar innan det går över.
 
Jag måste ju berätta jag är så stolt över min dotter. Som student present fick hon jägarexamen. Hon klara den så nu har hon varit till Piteå för att hämta hennes älgstutsare. För till hösten kommer hon att jaga älg. Här är en bild på när hon håller på att skjuta in sin bösa.
 
 
Sen har hon fått en provanställning på jobbet hon fick efter skolan. Jag tycker hon gör det jätte bra där med. Det är så himmla kul när det går bra för sina barn. Jag måste säga att jag ahr alltid varit stolt över mina barn. Jag har 2 äldre killar och dom har varit lika duktiga som min dotter. 
Så jag kan bara säga till er alla att jag är j.vligt stolt över att ha er som mina barn. Ni ska veta hur mycket jag älskar er och ni kommer alltid att vara mina små barn. Jag säger inte det ofta men jag hoppas ni vet det och känner det. Tack för att jag får ha er Joakim, Jesper och Celine.