Nu mer recept

Nu kommer jag med ett recept på Pulled älg som jag hitta på varddagspuls
 
Pulled Älg
 
Ca 1 kg högrev från älg
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 msk viltfond
3 dl barbequesås med rökig smak
salt och peppar
chlilpasta (efter smak)
 
Barbequesås
 
400 g krossade tomater
2 tsk smoked liquid (röksmak på flaska)
1/2 gul lök
1/2 chilifrukt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 msk viltkrydda
2 msk viltfond
1 tsk worchestersås
salt och peppar
 
Blåbärscoleslaw
 
300 g vitkål
100 g morötter
1-2 dl majonäs
1/2 dl bläbärssylt
2 msk sweet chili (eller starkare om du vill)
salt och peppar
 
Gör så här
 
Torka av köttet och klappa in rikligt med salt, peppar och chilipasta runt om
Lägg köttet i en gryta med lock som tål ugn
Klyfta lök och vitlök och strö runt om
Blanda vatten, fond och barbequesås och häll över köttet. På med locket och in i ugnen på 120 grader i ca 5-6 timmar
Testa att dra lite i köttet med en gaffel, faller det lätt isär så är det färdigt. Om inte, så låt köttet stå i ugnen 1-2 timmar till. Der ska vara mört
Ta ut köttet och riv sönder det med en gaffel i grytan och blanda det med barbequesåsen och löken till en röra.
 
Gör barbequesåsen och colesaw så här
 
Barbequesås
Hacka löken och chilifrukten
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka i ca 20-25 minuter och mixa sedan med en stavmixer till såsen är slät
 
Blåbärscoleslaw
 
Strimla vitkål och morötter tunt
blanda majonnäs, blåbärssylt, sweet chili, salt och peppar
Låt stå och dra ett tag. Det blir godare då
 
Blåbärssylten hittar ni här
http://tufftjejluktardiesel.se/2017/february/blabarssylt.html