Nu är det ett tag sen jag skrev, men det har varit mycket

Nu är det är det ett bra tag sen jag skrev här det har hänt mycket sen jag var här sist. Det har varit en dag det regna 29 mm på ett dygn. Men idag är det inte regn och det har inte varit det på en vecka nu. Men det blåser kallt. Men solen har ju visa sig iallafall.
 
För ca 2 veckor sen fick jag veta att min kära kusin hade lämna oss. Jag tycker det var alldelens för tidigt. Han blev bara 56 år gammal. Vila i frid min kära kusin.
 
Förra lördagen åkte jag och faster Else-Maj ner till stugan i Lansjärv. Vi packa in allt i stugan och åkte till marknaden i överkalix. Där träffa jag några gammla bekanta. Vi gick där och strosa. Köpte lite saker som foppa tofflor till lilla Inez. För hon fyller ju år snart. Tänk att det gått 1 år sen jag blev farmor.
 
Vi är kvar i stugan. När vi kom hit var det en hel del att göra. Vi var här i maj sist. Så vi börja med att klippa gräset de hade vuxit. Sen for jag och Thomas för att hämta virket till den altan vi håller på att bygga ny här. Men dom första dagarna höll vi på med att fixa till. Det blev att röja bort slynn mm. Kratta ihop det och ta bort det så det inte låg kvar.
 
Sen när allt det var klart börja vi med att bygga altan. Den är inte färdig byggd ännu. Men vi tar lite varje dag. Altan blir 7,8 m lång och 5m bredd. Så när den är klar är den på ca 40 m2. Lägger ut bilder på bygget och före och efter bild när det är klart. Men nu kommer bilder på när vi håller på att bygga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Här kommer lite bilder från stugan som jag har fota
 
 
 
 
 
 
 
 
Lite natt sol också måste man ju ha
 
 
 
 
 
Sen gjorde jag illa min tå igår har så ont. Det känns som om den inte lyder när jag går med skor på. Kan bara säga AJ AJAJ
 
 
Jo vi har ju fått Rubens flytväst men han verkar inte tycka om den så mycket men om vi ska åka båta så måste han ha den som dom andra hundarna
 
 

Denna helg har man hunnit med en hel del

Denna helg har varit en sådan man hunnit med mycket. Denna börja med fredag då jag och Else-Maj drag till Pajala på morgon. Det var ju marknad där. Vi var och hälsa på Betty och dom andra. Jag köpte lite på marknaden, de var det vanliga som lemondillkrydda till min dotter, parmasanost av Italienarna som brukar vara där. Den ost jag brukar köpa är lagrad i 36 månader och håller upp till 6 månader i kylskåpet. Det var fint väder och vi åkte hem vid 14 tiden.
Kom hem så laga jag lite mat sen kom vi på att vi skulle åka till Dundrets toppstuga och fika på kvällen. Jag börja tänka på när jag varit dit sist. Det var ett tag sen jag var dit, det var 9 år sen. Vad tiden går. Det är inte ofta fast den är öppen varje sommar, man far dit för att se på midnatts solen. Men vi hade otur fiket var stängt.
 
Från topstugan Dundret
 
 
 
 
Sen lördag blev det att åka till Gällivare där gick jag och kolla kläder så jag köpte ett par byxor vita och en blus.
Sen söndag har det tagit lång tid innan man kom igång men vi har lasta släpet som ska till stugan, klippt gräsmattan och jag har städat och smörjat in klädseln i min bil så den är klar.
 
 
Vi har också beställt en flytväst till lilla Ruben när han ska åka båt i stugan. Så nu är det bara att hoppas den kommer till helgen. Så då har alla hundar en flytväst. Rubens blev orange. Vi har beställt denna, dom andra hundarna har samma flytväst.
 
 
Sen måste jag ju berätta jag har köpt en ny parfym. Vad jag tycker den luktar gott Denna är det.
 
 
 
 
 
 

Nu har det äntligen sluta regna

Det har regna i dagar nu. Äntligen har det sluta, vad skönt. Det har kommit inte fullt 30 mm sen jag satta ut regnmätaren i måndags. Under dom här regniga dagarna har jag sytt litet men är inte riktigt klar sätter ut bild när det är klart. Jag har också städat det man måste göra varje dag som plocka undan och sånt. Varit in till Gällivare tisdag och handla, igår var jag in med Else-Maj. Hon hade tid hos ögon. Men idag verkar det komma sol men det är inte varmt ute. Igår kväll var det +4,4 grader när jag gick till sängs. Nu på morgon var det +8 grader inget kul alls. Idag kommer jag att fortsätta att fixa och pyssla lite. Sen blir det paltkok till middag. Jag kommer att äta annat.
 
Jag har också fördrivit tiden under denna regn vecka med att tork lite kryddor från landet jag har som oregano och timjan. Torka dom i en svamp och frukttork.
 
 
Sen har jag gjort lite färskost. Dela den på två så ena blev smak av vitlök och andra av chili
 
 
Sen har jag också hunnit måla mina naglar. Dom blev färg glada denna gång