Dagen för midsommarafton

Dagen före midsommarafton bjuder på regn och bara +7,8, men på morgon kl:07.00 var det bara +4 grader ute. I natt har det varit snöinslag i regnet uppe i Vitafors. Regn visar dom hela midsommar helgen. Inget kul men man får hoppas på bättre väder. längre fram eller så har vi haft våran sommar dom 2 veckor vi hade varmt.
 
Igår som ni sett har jag koka lite chutney. Det blev rabarber först sen som ni ser i inlägget före. Men det blev också mango chutney också. Jag hitta ett recept på 56kilos sida. Så det blev till att koka lite sånt hade ju ingredienserna hemma. Sen efter det blev det att baka lite frö knäcke, det var också 56 kilos recept.
 
Mango chutney
 
1 burk ( håller 1 vecka i kylskåp )
 
300-400 gram färsk mango (1 mango)
0,5 dl råsocker ( alternativ helt sockerfri sötning )
1/2 röd lök
1 vitlöksklyfta
0,5-1 dl äppelcidervinäger
0,5-1 dl vatten
4 dadlar ( Jag tog 3 små torkade aprikoser )
2 tsk riven ingefära
2-3 krm chiliflakes ( Jag hade thi chili )
1 tsk brunt senaps frö
lite salt och peppar
 
Skär mangon i mindere bitar och koka tillsammans med råsocket till det gått ihop.
Finhacka löken, vitlöken och dadlarna och lägg ner tillsammans med de överiga ingredienserna.
Börja med 0,5 dl äppelcidervinäger och 0,5 dl vatten och späd på sedan med lite mer vatten och eventuellt lite mer äppelcidervinäger.
Låt sjuda i 45-60 minuter och häll upp i rena glaskrus.
Mixa med stavmixern för att få en helt slät chutney.
 
Länken till receptet
http://56kilo.se/mango-chutney/
 
Min bild på mango chutney