Håller på att koka rabarberchutney

Sitter här med mitt morgonkaffe och skriver för att få in rabarberchutney receptet jag hitta på nätet som jag skulle göra. Bestämde mig för detta. Nu står den på spisen och puttrar.
 
 
Kan bara säga Det Luktar Jätte Gott.. Denna första gång jag gör detta så jag gjorde bara en halv satts av receptet. Ska också prova göra det med stevia eller sötströ så det blir mer LCHF vänligt. Men det får bli en annan dag.
 
Härkommer nu receptet
 
RABATBERCHUTNEY

Ingredienser
500 g rabarber
2 st rödlökar
1 msk Ättika
1/2 dl vatten
3 1/2 dl socker
2 tsk riven ingefära
1 msk curry
1 st chili
10 st torkade aprikoser
1 tsk salt
1 tsk peppar

Gör så här
Ansa rabarberna.
Tärna rabarbern i små bitar och hacka löken i grova bitar.
Koka rabarber, lök, ättika och vatten i ca 10 minuter.
Hacka chilin.
Lägg i resterande ingredienser i grytan och låt allt koka i 30 minuter. (Glöm inte att röra under tiden)
Häll upp i ren glasburk och låt svalna.
Förvara i kylen och servera med kyckling, lamm eller annat kött.

 

Hitta detta recept på denna sida

http://www.femme.se/matildasmat/2015/05/06/rabarberchutney/

 

Nu är den klar och är i burk. Ska bara svalna så man kan smaka på den.

 

 
Har lite mer på G, som slach, fröknäcke och sen ska jag koka en bbqsås. Sätter ut efter som.