Denna dag har gått fort

Vad denna dag gått fort. Jag har hunnit och baka fröknäcke, laga dagens middag och städa skafferiet, klockan är bara halv 2. Nu har jag börja som smått att laga morgondagens middag, det blir torsk med äggsås. Har tvätta med 3 maskiner har sista kvar att hänga.
 
Jag fundera på om jag skulle baka lite Lchf kaka eller något. Skulle behöva baka lite kanelbullar till påsk och matbröd till dom som äter det, ska baka lite lchf bröd till mat med.
 
Håller på att kolla vad jag ska hitta på att baka i lchf. Det blir något med cocos och choklad. Jag kommer att skriva här sen vad det blev.
 
Nu kommer något helt annat. Har ett problem med att jag är så sugen på sött när jag har varit ute och promenera eller varit ute med skoter. Av båda tillfällen är att jag rört på mig mycket. När jag promenerar så går jag med pumpstavar i ca 60 min. Vet inte om jag kan ta någon proteindryck efter jag har ansträngt mig. Jag vet inte om jag skulle köpa någon proteindryck eller vad jag ska hitta på. Om någon har något förslag kan ni väl skriva en kommentar om det.
 
Börja skriva detta igår tisdag, nu är det onsdags morgon redan jag hinner inte med. Dagarna och veckorna bara rusar i väg. Så snart kommer man väl känna att det är som att man inte hinner med livet heller. :) :). Men idag onsdag ska jag bara göra saker jag tycker om att göra inget annat, för nu får detta bli min dag.
Det är sol ute och - 8 grader. man kanske skulle sätta på sig kläderna och ta en promenad den jag inte gjorde igår för att tiden gick så fort.
Jag måste börja ta undan 1 timme på morgon för att kunna promenera varje dag. Tänk om man skulle sätta unddan tid mellan 07.00-08.00. För nu när det har ändras från vintertid till sommartid så har vi ju ljust den tiden.
 
 
 

Här kommer det sista receptet från förra veckan

Blomkålslåda med bacon
 
6 portioner
 
1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 pkt bacon
200 g färskost (philadelphiaost)
3 dl grädde
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk tomatpure
1 msk soja
1 dl riven ost
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 gr
Skär blomkålen i lagom bitar och koka i lättsaltat vatten. Ett par minuter och låt ånga av.
Klipp baconen i mindre bitar hacka löken och stek tillsammans tills det fått fin färg.
Rör ihop Philiadelphiaosten, grädden, ägget, tomatpuren, riva vitlök. Smaka av med soja, salt och vitpeppar. Kom ihåg att baconet är salt.
Lägg blomkålen i botten på en gratängform och fördela bacon och lökfräset ovan på. Häll över oströran. Grädda i ugnen i ca 15 minuter tills den fått fin färg.
Servera med en god sallad.
 
Receptet har jag hitta på 56kilo länken är här
http://56kilo.se/blomkalslada-med-knaprig-bacon/
 

Nästa recept från förra veckans matsedel

Detta recept hitta jag på 56kilos sida. Det var jätte gott tycker ni ska prova det.
 
Tonfiskpasta med tomater och vitt vin
4 potioner
 
2 brukar tonfisk i vatten å 150 g tonfisk
1 gul lök
400 ml körsbärstomater på burk
2 dl grädde
3 msk soltorkade tomatcrem
1 dl vitt vin
3 vitlöksklyftor
1 kycklingbuljongtärning
salt, peppar
riven parmesan
ruccola
smör/ kokosolja/olivolja att steka i
 
Fin hacka löken och fräs i lite smör eller kokosolja.
Rör ner avrunnen tonfisk, tomater, grädde, soltorkade tomatcrem, vin, finhackad vitlök och buljong.
Låt puttra några minuter och smaka av med salt och peppar.
Severa på en bäd av ruccola och lite riven /flagad parmesan
 
Jag åt Zoodles till hade igen ruccola hemma
 
 
 
Länken till var jag hitta detta recept