Prova 56kilos färskost

I måndags prova jag att göra 56kilos färskost. Den blev riktigt god. Det var inte heller så svårt att göra som jag trodde. Det är något jag kommer att göra flera gånger nästagång ska jag hacka i röd chili. Denna gång smak satte jag den med vitlök, persilja, salt och svartpeppar.
 
Receptet kommer här
 
Blir en stor burk
 
1 l ekologisk filmjölk
3 dl ekologisk gräddfil
 
Värm det under omrörning till 50-60 grader
Sen häller man upp det i en bakduk som är över en bunke
Men jag hade ett durkslag och en duk som man gör rårörd salt i
över en bunke
Låt stå 4-5 timmar eller övernatten i kylskåpet
Häll över i något så du kan blanda i den smak du vill ha
När jag smaksatte osten så tog jag lite i taget så jag ska få den smak jag vill ha
 
 
 
Länken till receptet